18 Eylül 2011 Pazar

Benim Adım Hiç Kimse My Name Is Nobody (1973) izle

Yapım:1973 ~ Almanya,  Fransa,  İtalya
Tür:Komedi,  Western
Yönetmen:Sergio Leone,  Tonino Valerii
Oyuncular:Henry Fonda,  Terence Hill,  Benito Stefanelli,  Geoffrey Lewis,  Mario Brega,  Jean Martin,  Karl Braun,  Leo Gordon,  Neil Summers,  Piero Lulli,  R.g. Armstrong,  Steve Kanaly
Senaryo:Sergio Leone,  Fulvio Morsella,  Ernesto Gastaldi
Yapımcı:Fulvio Morsella
Görüntü Yönetmeni:Giuseppe Ruzzolini
Müzik:Ennio Morricone
Süre:1 saat 57 dk
Gösterim Tarihi:
19 Haziran 1974 (Türkiye)
My Name is Nobody: Bir Sergio Leone klasiği. Henry Fonda filmde her gencin hayran olduğu yaşlı ve kanlı bir silahşörü, Terence Hill ise onun hikayeleriyle büyümüş ayakları yere basmaz, vurdumduymaz Nobody (hiçkimse) adlı zeki ve güçlü bir silahşörü oynar. O Hiçkimsedir, çünkü kimsenin kendisini tanımasını istemez, kahramandır ama kendisi kahraman olmak istemez, zaten kimse de bundan haberdar değildir, ve kendisi de bundan hiç mi hiç muzdarip değildir. kimse onu öldüremez, çünkü o Hiçkimse' dir.
Nobody nin bir hayali vardır, hayranı olduğu bu kahramanın (Henry Fonda) etrafa korku salan Wild Horde ( vahşi 150) çetesini tek başına çökertmesidir. dolayısıyla onu bu yolda teşvik eder, başlangıçta buna yanaşmayan yaşlı silahşör için ortam hazırlar bundan sonra yaşlı silahşörün tek amacı vardır: tarih sayfalarında yer almak, ancak bunu mezarda göreceğeni iyi biliyordur.( bknz Vahşi 150). Wild Horde müziği ise Ennio Morricone nin en kült müziğidir.

izlenilmesi gereken bir filmdir. Sergio Leone üstadımızın fazla tanınmayan bir filmi olmasına rağmen hem kurgu hem de replikleriyle Bir Avuç Dolar ve Birkaç Dolar İçin filmlerinden daha iyi bir yapımdır kanımca. ayrıca Sergio Leone nin kendi eseri olan Dolar Serisinin gölgesinde kalan birkaç filmi var ki asıl kült olması gerekenler onlardı ve dolayısıyla bu yapım da onlardan biriydi.

İmbd den bağımsız film izlemek istiyorsanız buyrun izleyin, itina ve şiddetle tavsiye ederim.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

classfilimizle Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates